Μητσοτάκης | Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για την τηλεκπαίδευση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον Alpha ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την ανταπόκρισή τους στην τηλεκπαίδευση και δήλωσε «είμαι σίγουρος ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου».

Τα βασικά σημεία

Αναφερόμενος στην τηλεκπαίδευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «δεν ήταν προφανές ότι η Ελλάδα, με αυτό το ψηφιακό υπόβαθρο, θα μπορούσε να έχει σχεδόν κάθε μέρα 100.000 ψηφιακές τάξεις».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης πως σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας η κυβέρνηση σκύβει «πάνω από τις περιπτώσεις παιδιών που δεν έχουν την τεχνολογική υποδομή».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι όσο ιδανικά και να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φυσική παρουσία στην τάξη, για την οποία ανέφερε ότι θα είναι εφικτή μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρωθυπουργού
Κυρ. Μητσοτάκης: Για να μπορέσουν να ξανανοίξουν τα σχολεία μας, τα οποία είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να τα ανοίξουμε στις 7 Ιανουαρίου. Θέλω να πω ένα ξεχωριστό και μεγάλο ευχαριστώ αν μου επιτρέπετε, 30 δευτερόλεπτα, στους εκπαιδευτικούς μας αλλά και σε όλα τα παιδιά τα οποία περνάνε μέσα από τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης. Δεν ήταν προφανές, κ. Σρόιτερ, ότι η Ελλάδα με αυτό το ψηφιακό υπόβαθρο, θα μπορούσε κάθε μέρα να έχει σχεδόν 100.000 ψηφιακές τάξεις. Ξέρω ότι δεν είναι υποκατάστατο για τη φυσική παρουσία στην τάξη.
 
Δημοσιογράφος Σρόιτερ: Αυτό θα σας έλεγα, θα σας έλεγα επίσης ότι αρχικά είχε και αρκετά προβλήματα, δεν θέλω να το ανοίξουμε αυτό.
 
Κυρ. Μητσοτάκης: Ναι, αλλά να το πούμε όμως και αυτό. Βεβαίως υπήρχαν προβλήματα, αλλά τα προβλήματα διορθώθηκαν. Και πρέπει να σας πω ότι στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες, δε φάνηκε να υπάρχει τέτοιο ψηφιακό χάσμα. Επειδή έχουμε εικόνα των παιδιών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τέτοια διαδικασία, δεν υπάρχει αυτό το οποίο συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες: μεγάλο ή εν πάση περιπτώσει όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό παιδιών να μην έχουν ψηφιακή πρόσβαση. Και βέβαια, πρέπει να σας πω ότι σκύβουμε πάνω σε εκείνες τις περιπτώσεις και το Υπουργείο Παιδείας αλλά και οι Δήμοι όπου υπάρχουν παιδιά που πράγματι δεν έχουν την τεχνολογική υποδομή να μπορούμε να τα υποστηρίζουμε. Θέλουμε να γυρίσουν τα παιδιά στην τάξη το συντομότερο δυνατόν.
Δημοσιογράφος Σρόιτερ: Και λογικό είναι.
Κυρ. Μητσοτάκης: Και αυτή τη στιγμή ο προγραμματισμός είναι αυτό να γίνει στις 7 Ιανουαρίου.

 

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.