Κ. Γαβρόγλου: Να μετατραπούν σε τάξεις χώροι των Δήμων έτσι ώστε να γίνουν τα τμήματα μικρότερα

Ας ανοίξουν τα σχολεία αργότερα!
Πρέπει να βρούμε αίθουσες σε πρόσθετους χώρους στους Δήμους για μικρότερες τάξεις, με μάσκες και καθαριότητα.

  • Θα προσπαθήσω να θίξω κάτι δύσκολο και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ

1. Όσο πλησιάζουν οι μέρες ανοίγματος των σχολείων και των πανεπιστημίων ας δεχτούμε όλες και όλοι ότι αντιμετωπίζουμε ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα που δεν έχει ούτε εύκολες ούτε και έτοιμες λύσεις.

2. Υπάρχει ένα Υπουργείο Παιδείας εμμονικό και απροετοίμαστο, που αρνείται να συνεννοηθεί επί της ουσίας με κόμματα, φορείς και συνδικάτα ώστε να βρεθούν προσωρινές λύσεις και να υπάρξει έστω μια κάποια κοινωνική συναίνεση ως προς την εφαρμογή τους.

3. Το Υπουργείο πρέπει να υποχρεωθεί να συνεννοηθεί με όλους –κόμματα, φορείς και συνδικάτα– για το πώς θα ανοίξουν και θα συνεχίσουν τα σχολεία. Όχι να τους καλέσει για να τους ανακοινώσει τι σκέφτεται το ίδιο. Εδώ πρέπει να παίξουν έναν υπεύθυνο ρόλο οι επιδημιολόγοι. Να απαιτήσουν λεπτομερή ενημέρωση όλων των παραπάνω και συζήτηση των διαφόρων προτάσεων ενώπιον τους. Να διεκδικήσουν τον κοινωνικό ρόλο που τους ταιριάζει.

4. Η ανικανότητα και η έλλειψη προετοιμασίας του Υπουργείου και της Κυβέρνησης είναι δεδομένες, σχεδόν εγκληματικές. Η κοινωνία, όμως, θέλει να καταλάβει ποια λύση είναι η πιο ενδεδειγμένη ως προς τα θέματα υγείας και ως προς τα εκπαιδευτικά θέματα. Και για τα θέματα αυτά, οι γονείς κυρίως, είναι απολύτως μπλεγμένοι. Για το άνοιγμα των σχολείων μιλάμε, είναι δυνατόν να μην μπορεί να οικοδομηθεί μια κάποια συναίνεση για το πώς πρέπει να προχωρήσουμε;

5. Ας κατηγορήσουμε όσο θέλουμε την Κυβέρνηση ότι δεν έκανε τίποτα για να προετοιμαστεί, αλλά τώρα έχουμε τεράστια ευθύνη να γίνουμε και εμείς μέρος της λύσης γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε τουλάχιστον δύο μέτωπα: τον κορονοϊό αυτόν καθεαυτόν και όσους αμφισβητούν την σημασία των μέτρων που πρέπει να παρθούν και οι οποίοι ολοένα και γίνονται περισσότεροι.

6. Οι προτάσεις μας δεν πρέπει να είναι ανεφάρμοστες ώστε η κοινωνία να καταλάβει τι ακριβώς διακυβεύεται και να μην χαθεί σε περίπλοκα σχήματα.

7. Εύρεση πρόσθετων χώρων στους Δήμους, μικρότερες τάξεις, μάσκες και καθαριότητα. Προφανώς και πολλά άλλα. Αλλά αυτά τα θεμελιώδη για τώρα.

Ας κάνουμε το παν να πιέσουμε Κυβέρνηση και Δήμους ώστε να υλοποιηθούν έστω αυτά τα πρώτα μέτρα. Είναι δύσκολο όχι όμως αδύνατο. Ακόμη και αν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία λίγες μέρες αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

              

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.