Κορωνοϊός: Όλες οι ειδήσεις σήμερα Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

EWDEEK: Καθημερινή αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

 

  • Θετικός μαθητής σε δημοτικό σχολείο στα Βριλήσσια

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ένας μαθητής της Γ’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων.

Όπως αναφέρει ο δήμος Βριλησσίων άμεσα ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες του σχετικού πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ από τη Διεύθυνση του Σχολείου, ενώ με απόφαση της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης αναστέλλεται  για 14 μέρες (έως και τις 5 Οκτωβρίου) η λειτουργία του τμήματος Γ1 της Γ΄ Τάξης. Ενημερώθηκαν από τη Διεύθυνση του Σχολείου οι οικογένειες των παιδιών που φοιτούν στην Γ΄ Τάξη και θα παραμείνουν στα σπίτια τους οι μαθητές και η εκπαιδευτικός του συγκεκριμένου τμήματος.

Παράλληλα, έγινε η διαδικασία αναγνώρισης και καταγραφής των στενών επαφών του παιδιού, στο σχολικό, οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο καθώς και στις εξωσχολικές του δραστηριότητες, αθλητικές, κλπ.

Επιπλέον, με τη λήξη του σχολικού ωραρίου πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένη εταιρεία, την οποία έχει μισθώσει ο Δήμος, απολύμανση σε όλους τους χώρους του 6ου Δημοτικού Σχολείου.

  • Υπουργείο Εργασίας: Θετικός στον ιό υπάλληλος

Κρούσμα κορoνοϊού εντοπίστηκε στο υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για υπάλληλο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Πραγματοποιείται απολύμανση στις εγκαταστάσεις του υπουργείου.

  • Διδυμότειχο: Κρούσμα σε βρεφονηπιακό σταθμό – Θετικό μωρό 22 μηνών

Κρούσμα κορωναϊού εντοπίστηκε σε βρεφονηπιακό σταθμό του Διδυμοτείχου, καθώς μωρό 22 μηνών που εμφάνισε συμπτώματα και μπήκε την Παρασκευή στο νοσοκομείο της πόλης, βρέθηκε θετικό στο τεστ που υποβλήθηκε για Covid-19.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του πρώτου δείγματος, ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του βρεφονηπιακού σταθμού ο ΕΟΔΥ που έδωσε αμέσως κατευθυντήριες οδηγίες και ξεκίνησε τις προβλεπόμενες ενέργειες.

Έγινε η ιχνηλάτηση των επαφών του μωρού, που πήρε ήδη εξιτήριο, και σύμφωνα με πληροφορίες, στο νοσοκομείο έδωσαν δείγματα οι γονείς και άλλα μέλη της οικογένειάς του, ενώ έγινε απολύμανση του ιδιωτικού βρεφονηπιακού σταθμού και ανεστάλη η λειτουργία του.

Επίσης, ενημερώθηκαν οι γονείς και των υπόλοιπων παιδιών του σταθμού να δώσουν δείγματα για τεστ κορωναϊού, όπως και οι εργαζόμενοι στον σταθμό.

 

  • Οι αριθμοί

Ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας έφτασε πλέον τα 349.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 346 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων  23 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 25 εξ αυτών εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15928, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Δείτε επίσης:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.