Κορωνοϊός: Όλες οι ειδήσεις που αφορούν την εκπαίδευση σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

EWDEEK: Καθημερινή αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στην εκπαίδευση.

 

Θεσσαλονίκη- Kρούσμα κορωνοϊού   εντοπίστηκε σε μαθητή του 14ου Εσπερινού ΕΠΑΛ, που στεγάζεται στο κτίριο του «Ευκλείδη»

Aνακοινώθηκε επισήμως η αναστολή λειτουργίας του τμήματος στο οποίο φοιτά ο μαθητής, ενώ ήδη τα μαθήματα δεν γίνονταν από προχτές, Δευτέρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν τηρηθεί όλα όσα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο, έχει γίνει η ιχνηλάτηση των επαφών και ο μαθητής είναι σε καραντίνα.

 

Θετικός στον covid-19 διαγνώστηκε μαθητής της Γ΄ τάξης του 2ου Ημερήσιου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος στο οποίο φοιτούσε ο μαθητής και σύμφωνα με τη λίστα κλειστών σχολείων και τμημάτων  του υπουργείου, στο Γ 1 τμήμα δεν θα πραγματοποιθούν μαθήματα έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

 

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ένας μαθητής της Γ’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων.

Όπως αναφέρει ο δήμος Βριλησσίων άμεσα ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες του σχετικού πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ από τη Διεύθυνση του Σχολείου, ενώ με απόφαση της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης αναστέλλεται από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 και για 14 μέρες (έως και τις 5 Οκτωβρίου) η λειτουργία του τμήματος Γ1 της Γ΄ Τάξης.

Ενημερώθηκαν από τη Διεύθυνση του Σχολείου οι οικογένειες των παιδιών που φοιτούν στην Γ΄ Τάξη και θα παραμείνουν στα σπίτια τους οι μαθητές και η εκπαιδευτικός του συγκεκριμένου τμήματος.

 

Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο των Τρικάλων

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr χθες βράδυ επιβεβαιώθηκε κρούσμα του Covid-19 σε μαθήτρια της Β’ Λυκείου του 3ου Λυκείου Τρικάλων.

Οι μαθητές του τμήματος ειδοποιήθηκαν να μην προσέλθουν στο σχολείο, ενώ ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το κρούσμα θεωρείται “ορφανό”.

 

Θετικό κρούσμα σε μαθητή του 10ου νηπιαγωγείου Αγ. Αναργύρων

Ενημερώθηκε ο Δήμος, από τη Διεύθυνση του Σχολείου και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας ενώ ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες του σχετικού πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ και ενημερώθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε να αναστείλει την λειτουργία του σχολείου για 14 ημέρες, ενώ απόψε θα πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους χώρους του σχολείου από τον Δήμο και θα σφραγιστεί.

 

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού στο 1ο Λύκειο Μαρκοπούλου

Εφαρμόστηκε με ακρίβεια το σχετικό Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ από το Σχολείο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας και ακολουθήθηκαν πιστά όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν όλοι οι Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών/τριών και θα συνεχίσουν να ενημερώνονται για ενέργειες και οδηγίες που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας της Σχολικής Μονάδας.

Ο Δήμος σε στενή συνεργασία με την Διεύθυνση του σχολείου πραγματοποίησε άμεσα απολύμανση σε όλες τις αίθουσες και τους υπολοίπους χώρους του σχολείου, και βρίσκεται σε  συνεχή επικοινωνία ώστε να παρθεί κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία και την ασφάλεια όλων.

 

Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής: Απολύμανση στα σχολεία και τεστ

Η εμφάνιση κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στις συνωστισμένες τάξεις των 25-27 μαθητών είναι πλέον γεγονός. Στο 1ο ΕΠΑΛ Αχαρνών έχουμε κρούσμα Covid19 μαθητή και με αφορμή αυτό το περιστατικό απαιτούμε κάθε αρμόδια αρχή Δήμοι, Περιφέρεια, ΥΠΑΙΘ και κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν τα ακόλουθα έκτακτα μέτρα όταν εμφανίζεται κρούσμα είτε σε μαθητές είτε σε εκπαιδευτικούς.

  • απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου.
  • Αποτελεσματική ιχνηλάτηση με δωρεάν τεστ σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς και προσωπικού του σχολείου.

 

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε εκπαιδευτικός, η οποία διδάσκει στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο της Καλλιθέας Ελασσόνας.

Με απόφαση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, έχει ανασταλεί η λειτουργία δύο τμημάτων αντίστοιχα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο της Καλλιθέας Ελασσόνας.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε σχολική μονάδα της Π.Ε. Λάρισας.

 

  • Οι αριθμοί 

Ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας έφτασε πλέον τα 357.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 358 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων  23 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 25 εξ αυτών εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16.286, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

Εμπλουτίζεται..

Δείτε επίσης:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.