Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η προετοιμασία του Ε.Σ.Υ για τον Σεπτέμβριο

Νέα αυστηρότερα μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί ο κορωνοϊός, επιβάλλει τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση, καθώς τα  επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι ο ιός στη χώρα µας δεν έχει ελεγχθεί.

Η αυξητική τάση της επιδημιολογικής καμπύλης (ο δείκτης R0 από 0,4 ανέβηκε στο 1 µε ταχύτατους ρυθμούς) έχει θορυβήσει δεόντως τόσο τους επιστήμονες όσο και τις υγειονομικές αρχές.

Ήδη ανακοινώθηκε η αναβολή της ΔΕΘ, η  αναστολή των λιτανειών και των πανηγυριών, το υποχρεωτικό το τεστ για τους επισκέπτες από άλλες χώρες όπως η Μάλτα,  ενώ παρατείνεται η απαγόρευση των ορθίων στα µπαρ!

Είναι πολύ πιθανό μετά τις 25 Αυγούστου, η κυβέρνηση να προχωρήσει σε  οριζόντιες ρυθμίσεις για την υιοθέτηση του μέτρου της τηλεργασίας στο δημόσιο και στις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και στο άνοιγμα των σχολικών μονάδων µε  καθυστέρηση αφού ο προγραμματισμός έχει αλλάξει και πλέον όλοι βρίσκονται σε εγρήγορση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Δεν αποκλείεται δε να υπάρξουν και νέοι περιορισμοί στην κίνηση των πολιτών, εάν η κατάσταση συνεχιστεί µε τους ίδιους ρυθμούς.

Για το λόγο αυτό με εντολή που δόθηκε από το μέγαρο Μαξίμου αλλά και από το υπουργείο Υγείας, αφ’ ενός ο ΕΟΔΥ αύξησε τους καθημερινούς εργαστηριακούς ελέγχους εντοπισμού κρουσμάτων και αφετέρου ξεκίνησε  η προετοιμασία του ΕΣΥ για τον Σεπτέμβριο, οπότε και είναι πιθανό, µε βάση και την πορεία της πανδημίας σε ολόκληρο τον πλανήτη, να βρεθούμε μπροστά σε νέα ακόμη πιο ανησυχητικά δεδομένα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πλέον στη μάχη μπαίνουν πια όλα τα νοσοκομεία της χώρας και όχι µόνο τα 13 που αρχικά είχαν οριστεί

Ενδεικτική  είναι η δήλωση του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουµανέα, στο «Έθνος της Κυριακής»: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι επιτακτική η ανάγκη για επαγρύπνηση και προάσπιση της δημόσιας υγείας. Καθημερινά ο ΕΟΔΥ, µε έμπειρο και άρτια επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, επιτελεί µε αίσθημα ευθύνης την άκρως σημαντική αποστολή του, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η επιδημιολογική επιτήρηση, η ανάλυση των επιστημονικών δεδομένων αλλά και η άμεση απόκρισή του µε την επιχειρησιακή δυνατότητα που παρέχουν στον Οργανισμό οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), οι οποίες δραστηριοποιούνται σε όλη την επικράτεια, επιβεβαιώνουν ότι ο ΕΟ∆Υ παραμένει συνεχώς δίπλα στον Έλληνα πολίτη. Σε αυτήν τη δύσκολη μάχη απέναντι στη νόσο από τον νέο κορωνοϊό (Covid-19) η συνεργασία όλων µας είναι το βασικό όπλο µας για να βγούμε για ακόμη µία φορά νικητές».

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για τον Covid-19, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.