Κλείσιμο Πρωτοβάθμιας | Αναβολή ανακοινώσεων Κεραμέως για αύριο Σάββατο – Ποια είναι τα νέα σενάρια

Αναβλήθηκε για αύριο Σάββατο 14 Νοεμβρίου, η προγραμματισμένη για σήμερα στις 6 το απόγευμα κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον Ν. Χαρδαλιά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως , όπου θα ανακοινώνονταν οι αποφάσεις για την αναστολή λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Δευτέρα .

Η αναβολή σχετίζεται  με την αναμονή της εισήγηση των επιστημόνων του ΕΟΔΥ η οποία δεν κατατέθηκε στην κυβέρνηση σήμερα. 

Όπως ανακοινώθηκε από τον Συντονιστή της Συνέντευξης Τύπου, οι ανακοινώσεις της Ν. Κεραμέως αναβάλλονται για αύριο Σάββατο επειδή ακόμη οι Επιστημονική Επιτροπή δεν έχει ολοκληρώσει την σχετική εισήγησή της .

Νωρίτερα το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι στη τακτική Συνέντευξη Τύπου του Ν. Χαρδαλιά θα ήταν και η Ν. Κεραμέως.

Τα τρία σενάρια που επεξεργάζονται οι λοιμωξιολόγοι και θα τεθούν υπ’ όψιν της κυβέρνησης για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις είναι:

  1. Να κλείσουν δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
  2. Να κλείσουν τα σχολεία σε όλες τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.
  3. Να κλείσουν όλα τα σχολεία πανελλαδικά.

Η σχετική απόφαση για το αν τελικά κλείσουν οι δομές της Πρωτοβάθμιας καθώς και για το τι πρόκειται να γίνει,  αναμένεται να ληφθεί από την Κυβέρνηση, ύστερα από σχετική εισήγηση των Επιστημόνων του ΕΟΔΥ.

Διαβάστε επίσης

Νέα εγκύκλιος | Άδεια ειδικού σκοπού σε γονείς μαθητών που τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.