Αύριο οι ανακοινώσεις για το κλείσιμο των σχολείων – Τα νέα σενάρια

Κλείσιμο σχολείων: Αναβλήθηκε για αύριο Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020, η προγραμματισμένη για σήμερα κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον Ν. Χαρδαλιά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, όπου θα ανακοινώνονταν οι αποφάσεις για την αναστολή λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Δευτέρα.

Κλείσιμο σχολείων

Η αναβολή σχετίζεται  με την αναμονή της εισήγηση των επιστημόνων του ΕΟΔΥ η οποία δεν κατατέθηκε στην κυβέρνηση σήμερα.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Συντονιστή της Συνέντευξης Τύπου, οι ανακοινώσεις της Ν. Κεραμέως αναβάλλονται για αύριο Σάββατο επειδή ακόμη οι Επιστημονική Επιτροπή δεν έχει ολοκληρώσει την σχετική εισήγησή της .

Νωρίτερα το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι στη τακτική Συνέντευξη Τύπου του Ν. Χαρδαλιά θα ήταν και η Ν. Κεραμέως.

Τα νέα σενάρια

Τα τρία σενάρια που επεξεργάζονται οι λοιμωξιολόγοι και θα τεθούν υπ’ όψιν της κυβέρνησης για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις είναι:

  1. Να κλείσουν δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
  2. Να κλείσουν τα σχολεία σε όλες τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.
  3. Να κλείσουν όλα τα σχολεία πανελλαδικά.

Η σχετική απόφαση για το αν τελικά κλείσουν οι δομές της Πρωτοβάθμιας καθώς και για το τι πρόκειται να γίνει,  αναμένεται να ληφθεί από την Κυβέρνηση, ύστερα από σχετική εισήγηση των Επιστημόνων του ΕΟΔΥ.

Διαβάστε επίσης

Νέα εγκύκλιος | Άδεια ειδικού σκοπού σε γονείς μαθητών που τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.