Κεραμέως για σχολεία: Επανερχόμαστε, μαθαίνοντας να ζούμε με αυτή τη νέα κανονικότητα

Σχολεία: Η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο Mega «Κοινωνία ώρα MΕGΑ»  άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, τα οποία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει νωρίτερα, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να αξιοποιήσουν τον χρόνο αυτό για να κάνουν επαναλήψεις.

Σχετικά με τους όρους λειτουργίας δύο (2) είναι τα βασικά σενάρια ανέφερε η Υπουργός Παιδείας.
«Το πρώτο σενάριο είναι η λειτουργία των σχολείων σε πλήρη κανονικότητα με όλα τα παιδιά, αλλά πάντοτε με μέτρα προστασίας και πρόληψης και το δεύτερο ενδεχομένως κάποια εκ περιτροπής διδασκαλία. Όλα αυτά συζητούνται σε βάθος με την αρμόδια επιτροπή των ειδικών. Πάντως η γενική γραμμή είναι ότι πρέπει σιγά σιγά να επανέλθουμε, δηλαδή να μάθουμε να ζούμε με τη νέα αυτή κανονικότητα, τηρώντας τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, επαναλαμβάνοντας ότι οι μελέτες δείχνουν ότι τα μικρά παιδιά αρρωσταίνουν και πολύ λιγότερο και μεταδίδουν τον ιό πολύ λιγότερο».

Το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο και για τις δύο εναλλακτικές,  τόνισε η κυρία Κεραμέως, η οποία συμπλήρωσε ότι «είναι αρκετά νωρίς για να ληφθούν αποφάσεις, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχώς αλλάζουν οπότε οι αποφάσεις θα παρθούν τον Αύγουστο»..

Η κα Κεραμέως ενημέρωσε και για τις ενέργειες που έχει κάνει το Υπουργείο σε περίπτωση έξαρσης των κρουσμάτων και στην ενεργοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχ. έτος 2020-2021

  1. Είναι καθ’ οδόν μια μεγάλη παραγγελία 50.000 φορητών συσκευών μέσω ΕΣΠΑ για να διατεθούν κατά προτεραιότητα στους μαθητές που  έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
  2. Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως με ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνουν το ΙΕΠ
  3. Ο Διόφαντος αναβάθμισε το σύστημα για να μπορέσει να εξυπηρετήσει συνολικά την εκπαιδευτική κοινότητα

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.