Κεραμέως για Πτυχιούχους κολεγίων | Ίδια δικαιώματα με τους πτυχιούχους δημοσίων Πανεπιστημίων

Με πτυχία κολεγίων θα πραγματοποιείται η εγγραφή σε Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και Οικονομικό Επιμελητήριο, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε εκπρόθεσμα από τη Νίκη Κεραμέως και υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή, στη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Τα βασικά σημεία

Το υπουργείο Παιδείας, με τη συγκεκριμένη τροπολογία, ευθυγραμμίζεται με τις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τα πτυχία των κολλεγίων.

Η τροπολογία επιπλέον καθορίζει ότι οι αρμοδιότητες της αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων επανέρχονται στο υπουργείο. Ακόμα, καθορίζονται ειδικές προθεσμίες για εγγραφή των κατόχων αποφάσεων αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων ή επαγγελματικής ισοδυναμίας στους επαγγελματικούς φορείς, με σκοπό την εξάλειψη των καθυστερήσεων στις διαδικασίες.

Έτσι:
– Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος υποχρεούνται να εγγράφουν αποφοίτους κολλεγίων, με σκοπό να ασκούν το επάγγελμα του Μηχανολόγου, του Οικονομολόγου, του Λογιστή Φοροτεχνικού και του φυσικοθεραπευτή.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση που κατατέθηκε εκπρόθεσμα στη Βουλή αποτελεί συνέχεια της διάταξης του νόμου 4635/2020 για την επαγγελματική ισοδυναμία πτυχίων Κολλεγίων και ξένων πανεπιστημίων με αυτά των Δημοσίων ελληνικών Πανεπιστημίων, αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά των επαγγελματικών συλλόγων του ΤΕΕ, του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ.λπ.

  • Αναλυτικά η τροπολογία είναι διαθέσιμη, εδώ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.