Θετικοί στον κορωνοϊό δύο μαθητές Δημοτικού Σχολείου Περαίας. Αναστολή λειτουργίας τμημάτων!

Ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα σε σχολικές μονάδες της Θεσσαλονίκης.

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν σε μαθητές δημοτικού σχολείου της Περαίας.

Πρόκειται για μαθητές, αδέρφια,  που φοιτούν σε διαφορετικές τάξεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του edweek,  ο Διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε  από τη μητέρα των μαθητών το απόγευμα του Σαββάτου.

Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από το πρωτόκολλο.

Μετά από επικοινωνία του υπεύθυνου διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 του σχολείου  με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολ. Θες/κης για το περιστατικό διάγνωσης, το βράδυ του Σαββάτου, θετικών κρουσμάτων μαθητών του σχολείου, με εντολή της Διεύθυνσης, όπως προβλέπεται, οι μαθητές/τριες των δύο τμημάτων (Β2 και Γ2) , θα πρέπει να μην προσέλθουν στο σχολείο για μια εβδομάδα και όχι 14 ημέρες αφού η απαρχή θεωρείται το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους. Εάν κατά την διάρκεια της επταήμερης καραντίνας, κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα, τότε και μόνο τότε θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο.

Στενές επαφές θεωρούνται μόνο οι μαθητές των τμημάτων.

Σημειώνουμε ότι οι δύο μαθητές απουσίαζαν όλη την προηγούμενη εβδομάδα και με δεδομένο αυτό, ενδέχεται να μην έχει γίνει διασπορά του ιού.

 

Μοιράσου το άρθρο:

          

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.