Θεοδωρικάκος: Οι μάσκες ήταν εγκαίρως στα σχολεία διαψεύδοντας τους καταστροφολόγους

«Οι “Κασσάνδρες” και οι καταστροφολόγοι διαψεύσθηκαν και οι μάσκες, σε χρόνο ρεκόρ, κατασκευάσθηκαν από ελληνικές επιχειρήσεις και ήταν εγκαίρως στα σχολεία».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος από το 3ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης, όπου παρέστη στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι το κράτος είναι δίπλα στα παιδιά, στους πολίτες και στην αυτοδιοίκηση «με πράξεις». Απαντώντας στην κριτική των προηγούμενων ημερών για την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς, επισήμανε την ανάγκη «όλοι να εγκαταλείψουν τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, όταν αναφέρονται στα παιδιά μας και στην εκπαίδευση».

Απευθυνόμενος στους μαθητές συνέστησε υπομονή και να φοράνε τις μάσκες τους, ενώ τόνισε ότι από τη δική τους συμπεριφορά και πειθαρχία στα μέτρα που συνιστούν οι λοιμωξιολόγοι θα εξαρτηθεί, σε μεγάλο βαθμό, η υγεία των οικείων τους, ιδιαίτερα των παππούδων και των γιαγιάδων τους.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι, τελικά, ενωμένοι θα τα καταφέρουμε και αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία του υπουργείου με την ΚΕΔΕ για τον επιτυχημένο αγώνα δρόμου που δόθηκε, ώστε όλα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να έχουν, δωρεάν, μάσκες με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μετά τον αγιασμό, ο κ. Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο και το διευθυντή του 3ου Λυκείου, Κωνσταντίνο Σκέντο, συνομίλησε με μαθητές και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφτηκα το 3ο Λύκειο Αργυρούπολης, την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς. Όλα είναι εδώ απολύτως έτοιμα. Εκφράζω την αισιοδοξία μου, ότι με τη στενή συνεργασία των εκπαιδευτικών με τους μαθητές, όλα θα πάνε καλά την εφετινή χρονιά, που ασφαλώς θα είναι ιδιόμορφη και δύσκολη, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Εμπιστεύομαι, πλήρως, τη νέα γενιά της Ελλάδας. Εμπιστεύομαι, πλήρως, τους εκπαιδευτικούς μας και εμπιστεύομαι, πλήρως, την ελληνική οικογένεια. Ενωμένοι, θα βάλουμε και πάλι τα δυνατά μας και θα τα καταφέρουμε.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω, προσωπικά, τον υπουργό Εσωτερικών, τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, για την άριστη συνεργασία που είχε με τον Δήμο μας, μέσω της ΚΕΔΕ, και τον συντονισμό που πέτυχε, πραγματικά σε χρόνο ρεκόρ, η υπόσχεση να γίνει πράξη. Οι μάσκες ήρθαν, μοιράστηκαν στα σχολεία και απέδειξε και η Αυτοδιοίκηση ότι έχει αντανακλαστικά και ότι παραμένει ένας μεγάλος πυλώνας στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, της εκπαίδευσης, όλων των αναγκών που έχει το ελληνικό Κράτος.

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.