Η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει δύο δασκάλους ακρίτες

Η Ακαδημία Αθηνών τιμά εν ενεργεία εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές της χώρας, για την προσφορά τους στη μόρφωση και στη διαπαιδαγώγηση των νέων.

Δάσκαλοι που εργάζονται σε ακριτικά νησιά, ποιητές και ερευνητές βρίσκονται ανάμεσα στους βραβευθέντες της Ακαδημίας Αθηνών.

Η τελετή για την απονομή των βραβείων δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος λόγω της παρούσας περιοριστικής κατάστασης και η επίδοση των παπύρων θα πραγματοποιηθεί εντός του 2021, «όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες». Από την Ακαδημία επισημαίνεται πως όλα τα χρηματικά βραβεία έχουν αποδοθεί στους τιμώμενους.

Μεταξύ των βραβευθέντων, στην τάξη ηθικών και πολιτικών επιστημών απονέμονται δύο Βραβεία Κωνσταντίνου Κριεζή, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ έκαστο, στους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές της χώρας, για την προσφορά τους στη μόρφωση και στη διαπαιδαγώγηση των νέων, Χρήστο Γαμβρέλλη, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κω, και Αριστείδη Κελεπερτζή, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Χίο.

Στην τάξη των θετικών επιστημών βραβεύτηκε η αριστούχος πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 Δέσποινα-Ραφαηλία Μπενέτου (βαθμός πτυχίου: 9,69).

Το βραβείο Γ. Αθάνα, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, για την καλύτερη εκδιδομένη ποιητική συλλογή νέου, κατά προτίμηση, ποιητή απονέμεται στον Σταύρο Καρακωνσταντάκη για τη συλλογή του «Σκιάθος. Ποιητικός Τουριστικός Οδηγός -μετά χάρτου-» (Εκδόσεις Σμίλη, 2019).

Επίσης, το βραβείο με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, για Έλληνα λυρικό ποιητή, στην κυρία Τασούλα Καραγεωργίου για τη συλλογή της «Η πήλινη χορεύτρια» (Εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2019).

Στους βραβευθέντες της Τάξης των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών περιλαμβάνονται επίσης ο Χάρης Μελιτάς για τη συλλογή του «εξαιρέσεις» (εκδόσεις Μανδραγόρας, 2018) και ο νέος ταλαντούχος πιανίστας Γρηγόριος Ιωάννου.

Το βραβείο Αικατερίνης Π. Οικονόμου, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, απονεμόμενο σε γυναίκα ή γυναικεία οργάνωση-σωματείο για εξαίρετη πράξη ή δράση κοινωνικής ευποιίας και φιλανθρωπίας απονέμεται στο σωματείο «Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας», για την επί πολλά χρόνια προσφορά κοινωνικού, ανθρωπιστικού και πολιτιστικού έργου της, κυρίως στις ευπαθείς ομάδες της περιοχής.

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.