Ζαχαράκη για καταλήψεις: Έκκληση για να επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις τους

Έκκληση προς τους μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις σχολείων να επιστρέψουν στις αίθουσες απηύθυνε η υφυπουργός Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη.

Μιλώντας για το φαινόμενο των καταλήψεων στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η κυρία Ζαχαράκη τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να εξηγήσουν στα παιδιά ότι είναι μια δύσκολη χρονιά και όλοι υφιστάμεθα πίεση. Αναφερόμενη στα αυστηρά μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για τις καταλήψεις, η Σοφία Ζαχαράκη είπε ότι «έπρεπε να δοθεί μια λύση για τη σιωπηρή πλειοψηφία των μαθητών, που μένει σπίτι και έχει αποκοπεί εντελώς από τη μαθησιακή διαδικασία»

Η υφ. Παιδείας επισήμανε στη συνέχεια ότι οι καταλήψεις λειτουργούν ως φορέας ανισότητας, εξηγώντας ότι τα ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν κανονικά όπως και η πλειοψηφία των δημόσιων σχολείων. «Άρα παιδιά που πρέπει να ενισχυθούν, όπως οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές, αντιμετωπίζουν πρόβλημα» υπογράμμισε.

Η κυρία Ζαχαράκη τόνισε ότι «η κατάληψη δεν είναι λύση ή απάντηση» και ότι τα προβλήματα «δε λύνονται με κάποιο μαγικό ραβδάκι», επαναλαμβάνοντας ότι το υπουργείο Παιδείας είναι ανοιχτό στο διάλογο.

 

Μοιράσου το άρθρο:

          

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.