Επιβεβαιωμένα κρούσματα εκπαιδευτικών σε δημοτικά σχολεία της Αθήνας και του Ρεθύμνου

Επιβεβαιωμένα κρούσματα εκπαιδευτικών σε δημοτικά σχολεία της Αθήνας  και του Ρεθύμνου.

Έκδηλη ανησυχία για την εξάπλωση του ιού στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα!

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε εκπαιδευτικός που υπηρετεί σε δημοτικό σχολείο της Καλλιθέας. Παράλληλα, θετικοί βρέθηκαν στον κορωνοϊό δύο εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Αθήνας, το οποίο, όπως καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ, συνεχίζει κανονικά τις δραστηριότητές του.

Επιβεβαιώθηκε επίσης  κρούσμα κορωνοϊού και σε εκπαιδευτικό στο Ρέθυμνο, ενώ σε καραντίνα τέθηκαν ακόμα δύο εκπαιδευτικοί που ήλθαν σε επαφή μαζί της.

Τα Ρεθεμνιώτικα Νέα αναφέρουν, ότι το κρούσμα επιβεβαίωσε ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Λάμπρος Καρβούνης, ο οποίος επικοινώνησε άμεσα με τον ΕΟΔΥ προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Οι οδηγίες ήταν να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό οι δυο εκπαιδευτικοί που είχαν έρθει σε στενή επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα και όχι το σύνολο των εκπαιδευτικών, καθώς στην συνεδρίαση διδασκόντων που είχε πραγματοποιηθεί, η εκπαιδευτική κοινότητα είχε λάβει όλα τα μέτρα προστασίας με την χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Λ. Καρβούνης δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο να γίνουν τέστ στους εκπαιδευτικούς. Ο ίδιος έχει ζητήσει από το Δήμο να κάνει απολύμανση στο σχολείο, το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά από την Δευτέρα.

 

              

 

Κορωνοϊός – covid19 – Εκπαιδευτικοί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.