Επέκταση των Ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών – Προτροπή Κεραμέως προς τους γονείς για εγγραφές

Επιπλέον κονδύλι άνω των 100 εκ. ευρώ για την επέκταση των Ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, ώστε να μένουν περισσότερα παιδιά στο σχολείο έως τις 4μμ και να περιοριστεί η επαφή τους με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Θερμή παράκληση και προτροπή προς τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο σχολείο απηύθυνε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά την παρουσίαση των μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Επιπλέον, ανακοίνωσε σημαντική επέκταση Ολοήμερων Σχολείων.

Όπως τόνισε η κα Κεραμέως, η λειτουργία των ολοήμερων θα είναι όμοια με τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες. Υπάρχει πρόβλεψη για την επέκταση του θεσμού για να καλυφθούν περισσότεροι μαθητές.

«Θα ήθελα εδώ να απευθύνω μία θερμή παράκληση και προτροπή προς τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο σχολείο», σημείωσε η υπουργός, συνεχίζοντας:

«Και το λέω αυτό και για παιδαγωγικούς λόγους και για να περιορίσουμε την επαφή των μικρών μαθητών με τις ευάλωτες ομάδες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Έχουμε εξασφαλίσει πολύ σημαντικά κονδύλια, άνω των 100 εκ. ευρώ, για να είμαστε σε θέση να προβούμε σε αυτήν την επέκταση. Και σας καλούμε να αξιοποιήσετε τη σημαντική αυτή δυνατότητα».

Συγκεκριμένα, η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε σημαντική επέκταση των Ολοήμερων Σχολείων: Επιπλέον κονδύλι άνω των 100 εκ. ευρώ για την επέκταση των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, ώστε να μένουν περισσότερα παιδιά στο σχολείο έως τις 4μμ και να περιοριστεί η επαφή των παιδιών με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

              

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.