Εξ αποστάσεως εκπαίδευση | Ωράριο μαθημάτων και οδηγίες για ΚΕΣΥ, ΠΕΚΕΣ [ΦΕΚ]

Σε ΦΕΚ η τροποποίηση της υπουργικής απόφασης για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση – Τι ορίζεται για το ωράριο των μαθημάτων και τη λειτουργία των ΚΕΣΥ, ΠΕΚΕΣ

Σε ΦΕΚ (7/11/2020, αρ.  151978/ΓΔ4) εκδόθηκε η υπουργική απόφαση Κεραμέως-Ζαχαράκη, με την οποία τροποποιείται η υπουργική απόφαση για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται πως από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν αποκλειστικά με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Στον παρακάτω πίνακα, παρατίθεται το ωρολόγιο πρόγραμμα για Λύκεια, Γυμνάσια και ΕΠΑΛ:

Λειτουργία ΠΕΚΕΣ, ΚΕΣΥ

Τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) σε συνεργασία και με τις κατά περίπτωση λειτουργούσες Επιτροπές Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (Ε.Δ.Ε.Α.Υ.) προβαίνουν σε σχεδιασμό και οργάνωση εξ αποστάσεως συμβουλευτικής υποστήριξης των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς και των γονέων και μαθητών, που είτε έχουν αξιολογηθεί, είτε απευθύνονται προς τις υπηρεσίες τους πρώτη φορά, αξιοποιώντας τρόπους άμεσης ή έμμεσης υποστήριξης, ηλεκτρονικά (με πλατφόρμες τηλεδιασκέψεων ή email) ή με τηλεφωνική επικοινωνία.

Τα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) μέσω των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου μεριμνούν για την παροχή κατάλληλων οδηγιών προς τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για την αξιοποίηση όλων των κατάλληλων μέσων, μεθόδων και εκπαιδευτικού υλικού, φροντίζοντας ταυτόχρονα για τη διάχυση καλών πρακτικών που εφαρμόζονται είτε από σχολικές μονάδες είτε από άλλες δομές της εκπαίδευσης ή άλλους επιστημονικούς φορείς ή δομές υποστήριξης της σχολικής κοινότητας.

  • Το ΦΕΚ είναι διαθέσιμο, εδώ.

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

          

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.