Εξεταστικά Κέντρα υποψηφίων με αναπηρία: Μέχρι 12 διοικητικοί υπάλληλοι και 4 άτομα βοηθητικό προσωπικό

Εγκύκλιος της υπουργού Παιδείας που αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑΛ έτους 2020.

  • Η εγκύκλιος είναι διαθέσιμη, εδώ.

Αναλυτικά:

Ως προς τη στελέχωση των Επιτροπών εξέτασης υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των ΕΠΑΛ, ισχύουν τα οριζόμενα στο άρθρο 5 της Φ.151/24463/Β6/4.3.2009 (ΦΕΚ 422 Β’) Υ.Α. «Σύσταση ατομικών και συλλογικών οργάνων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις κατόχων απολυτηρίου ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Ειδικότερα, στο τέλος της παρ. 2 ορίζεται ότι «Με απόφαση του προέδρου του Ε.Ε.Κ μπορεί να ορίζεται ο αναγκαίος αριθμός εκπαιδευτικών ή διοικητικών υπαλλήλων και το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό για την επικουρία του ειδικού εξεταστικού κέντρου»   Με την με αριθμό Φ.152 /88421/A5/30-05-2018, η ανωτέρω ρύθμιση είχε εξειδικευθεί ως ακολούθως:

«Με απόφαση του Προέδρου της επιτροπής του Ε.Ε.Κ. ή του Β.Κ. μπορούν να ορίζονται μέχρι εννέα (9) υπάλληλοι από το εκπαιδευτικό ή διοικητικό προσωπικό για την επικουρία του Ε.Ε.Κ. ή του Β.Κ. και δύο (2) άτομα βοηθητικό προσωπικό (επιστάτης-καθαρίστρια).» Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες λόγω του COVID-19 καθώς και τις αυξημένες ανάγκες των Ε.Ε.Κ. και των Β.Κ. σε συνδυασμό με τα οριζόμενα στην Φ.251/60473/Α5/ 21-5-2020 (ΦΕΚ 1967Β’) Κ.Υ.Α. «Τρόπος διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων 2020, γραπτών ή προφορικών», οι Πρόεδροι των επιτροπών των Ε.Ε.Κ. ή των Β.Κ. μπορούν, με απόφασή τους, να ορίζουν μέχρι δώδεκα (12) υπαλλήλους από το εκπαιδευτικό ή διοικητικό προσωπικό για την επικουρία του Ε.Ε.Κ. ή του Β.Κ. και μέχρι τέσσερα (4) άτομα βοηθητικό προσωπικό (επιστάτης-καθαρίστριες), κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2020

* Αν η εικόνα  υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.