Εξαδάκτυλος | Μόνο με κλειστά σχολεία σταθεροποίηση της κατάστασης (video)

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος για το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές.

Σχολιάζοντας στην τηλεόραση του Open το ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Εξαδάκτυλος έκανε την παρατήρηση πως η επιδημιολογική εικόνα της χώρας εμφάνισε βελτίωση μόνο έπειτα από το κλείσιμο των εκπαιδευτικών δομών, υπογραμμίζοντας πως σαφώς αποτελεί προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων.

«Μόνο όταν κλείσαμε την εκπαίδευση είδαμε να σταθεροποιείται η κατάσταση… Θα το εξετάσει η Επιτροπή αρχές Ιανουαρίου που θα έχει στοιχεία». Ωστόσο, διευκρίνισε πως «θα υπάρξει προτεραιότητα να ανοίξουν σχολεία όπως κι άλλες δραστηριότητες μετά για να λειτουργήσει η κοινωνία».

Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως ο αριθμός των διασωληνωμένων πέφτει αργά αλλά βασανιστικά και πως οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή του ΕΣΥ έχουν αρχίσει να εξαντλούνται «γιατί δουλεύουν πολύ καιρό πάνω από τις δυνατότητές τους». Ωστόσο, σημείωσε πως είναι θετικά κι ευχάριστα οι τελευταίοι αριθμοί για τα κρούσματα που δείχνουν πτώση. Επιπλέον, ανέφερε πως οι γιορτές θα έχουν λογικά μια αρνητική επίδραση στα επιδημιολογικά στοιχεία και πως τα αποτελέσματα θα φανούν έπειτα από 15 – 20 ημέρες.

Όσον αφορά στην άφιξη των πρώτων εμβολίων στη χώρα μας, η οποία και συνέβη αργά το απόγευμα των Χριστουγέννων, ο πρόεδρος του ΠΙΣ τόνισε πως «τα εμβόλια τώρα είναι πραγματικότητα και το φως στο τούνελ πραγματικό!».

Υπενθυμίζουμε ότι σε συνέντευξή του σήμερα ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε πιθανό το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου.

«Μένουμε στο χρονοδιάγραμμα, που έχουμε ορίσει, σίγουρα τα σχολεία είναι προτεραιότητα για να ανοίξουν. Είναι πιθανό να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου και προς το παρόν συζητάμε για όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, δεν κάνουμε κάποια διαφοροποίηση. Θυμίζω πως στις 7 Ιανουαρίου θα έχουμε τα σχολεία μας κλειστά για δύο μήνες. Αυτά είναι σοβαρά ζητήματα, όχι μόνον για την πορεία της μάθησης, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους, που έχουν να κάνουν με τη ζωή των μαθητών και την ψυχική τους ισορροπία. Προτεραιότητα, λοιπόν είναι τα σχολεία και σιγά σιγά και άλλοι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Πάντα, όταν βγαίναμε από καθεστώς περιοριστικών μέτρων, πηγαίναμε σταδιακά, πιθανόν αυτό να ακολουθήσουμε και τώρα, αλλά αυτό, που προέχει είναι να εκμεταλλευθούμε τις ημέρες, που μένουν έως τις 7 Ιανουαρίου, να συνεχίσουμε την καλή πτωτική πορεία, που έχουμε τις τελευταίες εβδομάδες και νομίζω θα πάνε όλα καλά», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας.

* Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για τον Covid-19, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.