Ενημέρωση για την Tηλεδιάσκεψη της Δ.Ο.Ε με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Τηλεδιάσκεψη της ΔΟΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19/8.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Οργανωτικού Γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Θανάση Γκούμα, δόθηκαν οι παρακάτω απαντήσεις από πλευράς υπουργείου:

 1. Η υπουργός τόνισε ότι τα σχολεία ανοίγουν κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου για τους μαθητές, χωρίς πρόβλεψη για μείωση του αριθμού των μαθητών στα πολυπληθή τμήματα και με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε μαθητές άνω των 10 ετών. Θα εξεταστεί εάν είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας για τους μικρότερους μαθητές, σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.
 2. Δικαιολογημένες θα είναι οι απουσίες των μαθητών μόνο αν νοσούν, ή νοσεί μέλος της οικογένειάς τους ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
 3. Η μεταφορά των μαθητών θα γίνεται με μάσκα.
 4. Σύγχρονη εκπαίδευση θα γίνεται αν κάποιο τμήμα ή σχολείο κλείσει λόγω κρούσματος ή αν υπάρχει τοπικό lockdown
 5. Θα υπάρξουν επικαιροποιημένες οδηγίες και για τη χρήση της μάσκας.
 6. Σήμερα θα είναι έτοιμο το ΦΕΚ με τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή.
 7. Άμεσα η πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών με αυτές της Ειδικής να τρέχουν πρώτα αλλά, χωρίς να είναι, ακόμα, ξεκάθαρο τι θα γίνει με τις παράλληλες. Μετά θα τρέξει η Γενική. Δεν έγινε καμία συγκεκριμένη αναφορά σε αριθμούς (πέρα από το ότι θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα) ούτε και σε ημερομηνίες μιας και σύμφωνα με τη Γ.Γ. ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί ούτε το ένα ούτε το άλλο. Κάνουν προσπάθεια για το συντομότερο δυνατόν είπαν απλώς.
 8. Οι αναπληρωτές θα παρουσιαστούν στα σχολεία για να αναλάβουν υπηρεσία όπου και θα υπογράψουν τις συμβάσεις τους, οι οποίες θα σταλούν μετά στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για να καταχωρηθούν και στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.
 9. Κανονικά θα ξεκινήσει και το ολοήμερο με την έναρξη του σχολικού έτους. Συνεχίζεται και το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων.
 10. Δεν έχει απασχολήσει ακόμα το Υπουργείο η Β΄ φάση αποσπάσεων.
 11. Το πλαίσιο απουσίας των εκπαιδευτικών θα είναι το ίδιο με όλων των εργαζόμενων στο δημόσιο και είναι ακόμα υπό συζήτηση
 12. Κυλικεία/ αθλητισμός / εκδρομές / όργανα μουσικής / ειδική αγωγή / κλπ, θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες
 13. Τα σχολικά γεύματα θα συνεχιστούν.
 14. Το ολοήμερο θα λειτουργήσει, δεν είχαν απαντήσεις για το πώς.

              

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.