Εγκύκλιος | Υπηρεσιακή υποχρέωση η συμμετοχή των μελών των Εφορευτικών Επιτροπών στις e-εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Η συμμετοχή των μελών των Εφορευτικών Επιτροπών για τη διενέργεια των εκλογών αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) είναι υπηρεσιακή υποχρέωση.

Αυτό προβλέπει σημερινή εγκύκλιος της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Παιδείας Σ. Γκίκα.

Η εγκύκλιος επικαλείται τις διατάξεις της με αριθμ. Φ.350/54/147139/Ε3/28-10-2020 (Α ́ 4758)Υ.Α. και ειδικότερα της παρ. 7 του άρθρου 2 και της παρ. 7 του άρθρου 3, στο οποία προβλέπεται ότι «εφόσον μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών δεν προσέλθουν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους τις δύο (2) ημέρες που προηγούνται της ημέρας διενέργειας της ψηφοφορίας και στο εφεξής χρονικό διάστημα, για αντικειμενικούς και απρόβλεπτους λόγους, αναπληρώνονται από τα αναπληρωματικά μέλη. …».

Αναφορικά με τους προαναφερόμενους σοβαρούς και αντικειμενικούς λόγους, η εγκύκλιος ορίζει ότι  τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών θα πρέπει να προσκομίσουν στον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, επίσημα δικαιολογητικά στην περίπτωση που επικαλούνται ανυπέρβλητο πρόβλημα.

  • Η εγκύκλιος είναι διαθέσιμη, εδώ.

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

          

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.