Δημιουργία ομάδων σχολείων για τοποθέτηση Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών (εγκύκλιος)

Εγκύκλιο προς όλες τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απέστειλε το υπουργείο Παιδείας, με την οποία ζητά την υποβολή προτάσεων για τη δημιουργία ομάδων Σχολικών Μονάδων ανά Βαθμίδα, εν όψει έκδοσης Υπουργικής Απόφασης για την τοποθέτηση 2.800 κλάδων ΠΕ23 Ψυχολόγων και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών σε σχολικές μονάδες Γενικής Εκπαίδευσης Α/θμιας (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) και Β/θμιας για το σχολικό έτος 2020-2021.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι ομάδες Σχολείων θα δημιουργηθούν από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αφού ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα:

α) η απόσταση μεταξύ των σχολείων της ομάδας σε συνάρτηση με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της περιοχής ευθύνης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

β) η εξαίρεση Σχολικών Μονάδων που έχουν ενταχθεί σε λειτουργούσες ΕΔΕΑΥ

γ) η εξαίρεση των Σχολικών Μονάδων ΣΜΕΑΕ (Α/θμιας και Β/θμιας) και τα ΕΠΑΛ

Ο/Η Διευθυντής/ντρια Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποστέλλει ηλεκτρονικά έως την Παρασκευή 09 Οκτωβρίου στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. πίνακα με τις προτεινόμενες ομάδες των πέντε σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης.

Το υπ. Παιδείας θα στείλει Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς στα σχολεία για τη διαχείριση κρίσιμων και απρόβλεπτων καταστάσεων, όπως η πανδημία του COVID 19

Με την τοποθέτηση Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών θα υποστηρίξει το υπουργείο Παιδείας το τρέχον σχολικό έτος, με σκοπό την ενημέρωση, τη συμβουλευτική και την ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας, ήτοι μαθητές με και χωρίς ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, γονείς και άλλους εμπλεκόμενους, ώστε να αποκτήσουν εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διαχειριστούν αποτελεσματικά κρίσιμες και απρόβλεπτες καταστάσεις, όπως η πανδημία του COVID 19, δημιουργώντας ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον με απώτερο στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, την προστασία των μαθητών και των οικογενειών τους, καθώς και της σχολικής κοινότητας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας.

  • Η εγκύκλιος είναι διαθέσιμη, εδώ.

Διαβάστε όλες τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.