Διαδικτυακή Ημερίδα για τη συμπεριληπτική εκπαίδευση στην Ελλάδα | 11.12.2021

Το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης και ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής, συνδιοργανώνουν διαδικτυακή ημερίδα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω ZOOM, το Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2021 από τις 10:00 έως τις 14:00/

Δείτε αναλυτικά:

Το ΙΜΕΓΕΕ και ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, συνδιοργανώνουν, υπό την αιγίδα
της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, Διαδικτυακή Ημερίδα, το Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2021, Ώρες 10.00-14.00 με θέμα: Η συμπεριληπτική εκπαίδευση στην Ελλάδα, από τη ματιά
του ευρωπαϊκού προγράμματος:

Ι_ΑΜ : Inclussive education using animation and multimedia

Το έργο I_AM: “Inclusive education using Animation and Multimedia” στοχεύει στην υποστήριξη της συμπεριλιπτικής εκπαίδευσης παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες (SEND) μέσω μιας καινοτόμου προσωποκεντρικής, διεπιστημονικής και βασισμένης στην τέχνη προσέγγισης, που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, την Κύπρο, Ουγγαρία και Πολωνία.

Το έργο χρησιμοποιεί πόρους πολυμέσων και ειδικά κινούμενα σχέδια, μέσω ενός συνδυασμένου προγράμματος ανάπτυξης ικανοτήτων μάθησης, για να αναπτύξει ένα φιλόξενο περιβάλλον για παιδιά με SEND σε γενικά σχολεία.

Σε συνεργασία με σχολικές κοινότητες, θα προωθήσει το μοίρασμα των αξιών της κοινωνικής ένταξης. Θα προωθηθεί ο σεβασμός για τα δικαιώματα παιδιών με SEND στην ίση πρόσβασή τους στην εκπαίδευση, ενώ θα καταπολεμηθούν τα στερεότυπα και οι διακρίσεις.

Για το σκοπό αυτό, το έργο θα συνδέσει τις τελείες ανάμεσα στις Εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και τεχνικές χωρίς αποκλεισμούς, την καλλιέργεια συναισθηματικής νοημοσύνης και την χρήση πολυμέσων στα γενικά σχολεία”.

Η ημερίδα είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, με σκοπό την παρουσίαση των ερευνητικών δράσεων και του παραγόμενου υλικού του προγράμματος, με την προοπτική της εφαρμογής του στο ελληνικό σχολείο.

Στο Πρόγραμμα της Ημερίδας, που θα ανακοινωθεί σύντομα, συμμετέχουν συνεργάτες του ΙΜΕΓΕΕ, συντελεστές του Ι_ΑΜ, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών αρχών, ακαδημαϊκοί αλλά και ενήλικες με εμπειρίες συμπερίληψης στο ελληνικό σχολείο.

Πηγή: specialeducation.gr

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.