Δομές εκπαίδευσης προσφύγων | Εισαγωγικό επιμορφωτικό εργαστήριο εκπαιδευτικών

Στο πλαίσιο των δράσεων της Ομάδας Συνεργασίας του ΥΠΑΙΟ με ΙΕΠ, UNICEF, ΔΟΜ και Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για την ανάδειξη πολιτικών υποδοχής και ένταξης μαθητών-παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, οργανώνεται εισαγωγικό επιμορφωτικό εργαστήριο για τους εκπαιδευτικούς των Τάξεων Υποδοχής και των ΔΥΕΠ.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά την Τρίτη και Τετάρτη 15 και 16 Δεκεμβρίου 2020 στις ώρες 18:00-20:00, εστιάζοντας στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας και τη σύνδεσή της με τη διαχείριση της τάξης.

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί:

α. που έχουν τοποθετηθεί σε Τάξεις Υποδοχής (ΤΥ) και Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) και

β. οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία των οποίων φοιτούν μαθητές με προσφυγικό/μεταναστευτικό υπόβαθρο, με προτεραιότητα σε όσους εκπαιδευτικούς δεν έχουν παρακολουθήσει σχετικά επιμορφωτικά και επιθυμούν να συμμετέχουν στο εργαστήριο κατά τις παραπάνω ημέρες και ώρες, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής εδώ: https://forms.gle/66nPm7DF jdHXMy7 μέχρι τη Δευτέρα 14/12/2020.

Επισημαίνεται ότι οδηγίες για την παρακολούθηση του εργαστηρίου θα λάβετε με μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από το Γραφείο της UNICEF.

  • Το έγγραφο είναι διαθέσιμο, εδώ.

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.