ΔΟΑΤΑΠ / σπουδές εξ’ αποστάσεως: Αλλάζουν όλα στον τόπο των δια ζώσης γραπτών εξετάσεων και των ομαδικών συναντήσεων

Η εξέταση θα γίνεται στη χώρα της έδρας του πανεπιστημίου και όχι σε εξεταστικά κέντρα της Ελλάδας όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. 

Προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει σε πολλούς φοιτητές η πρόσφατη απόφαση του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) με την οποία έρχονται ανατροπές στις εξ’ αποστάσεως σπουδές .

Ειδικότερα, ο ΔΟΤΑΠ στης 14 Ιουλίου ανακοίνωσε την επικαιροποίηση του πλαισίου αναγνώρισης αλλοδαπών τίτλων σπουδών που αποκτήθηκαν με σπουδές εξ αποστάσεως.

Αλλάζουν όλα  στον τόπο των δια ζώσης γραπτών εξετάσεων και των ομαδικών συναντήσεων, καθώς θα πρέπει να είναι στο εξής η έδρα του πανεπιστημίου ή οποιοδήποτε άλλο εξεταστικό κέντρο στη χώρα της έδρας του πανεπιστημίου.

Αυτό σημαίνει ότι οι φοιτητές από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οφείλουν να μεταβούν στις έδρες των εκάστοτε πανεπιστημίων της αλλοδαπής τόσο για να παρακολουθήσουν δια ζώσης πλέον τις διαλέξεις των μαθημάτων, όσο και να πραγματοποιήσουν από εκεί τις τελικές εξετάσεις των εξαμήνων τους.

Μέχρι τώρα οι σπουδαστές είχαν τη δυνατότητα να μεταβαίνουν σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρα για τις ομαδικές συναντήσεις και τις γραπτές εξετάσεις, εξοικονομώντας χρόνο, καθώς οι περισσότεροι είναι εργαζόμενοι, αλλά και χρήμα.

Ήδη έχουν προκύψει οι πρώτες αντιδράσεις από φοιτητές που κάνουν λόγο για «ταφόπλακα» για τα εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά και ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης. Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι μεγάλοι ωφελημένοι θα είναι τα κολλέγια.

Η απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ έχει προκαλέσει προβληματισμό εκτός από τους φοιτητές και στα αναγνωρισμένα ιδρύματα του εξωτερικού, ειδικά της Κύπρου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εξετάζουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν το θέμα.

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

  • Ακολουθήστε μας στα social media:

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.