Εγκύκλιος ανάληψης υπηρεσίας από αναπληρωτές που πάσχουν από κορωνοϊό

Εγκύκλιος που υπογράφει η Γ.Γ του υπουργείου Αναστασία Γκίκα διευκρινίζει τι ισχύει σε περίπτωση ανάληψης υπηρεσίας από αναπληρωτές που πάσχουν από κορωνοϊό.

Με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν στην Υπηρεσία μας, αναφορικά με την ανάληψη
υπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι πάσχουν από κορωνοϊό COVID -19 και στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης της νόσου, σας γνωρίζουμε τα εξής:

4. Στην περίπτωση που αναπληρωτής εκπαιδευτικός βρεθεί να πάσχει από κορωνοϊό COVID -19, κατά το χρονικό διάστημα των πέντε (5) ημερών, εντός του οποίου υποχρεούται να αναλάβει υπηρεσία, οφείλει καταρχήν να επιδείξει αίσθημα ευθύνης και να παραμείνει υπό περιορισμό, καθ’ υπόδειξη του θεράποντος ιατρού του, ενημερώνοντας άμεσα την Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία έχει προσληφθεί.

Ακολούθως, και μόλις ο εκπαιδευτικός, σύμφωνα με τις ιατρικές υποδείξεις και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, δύναται να χαρακτηρισθεί ως μη πάσχων από κορωνοϊό COVID -19 (πάροδος συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος από τη στιγμή που εμφανίσθηκαν τα συμπτώματα της νόσου ή διαγνωστικό τεστ από το οποίο να αποδεικνύεται ότι ο εκπαιδευτικός δεν είναι φορέας του ιού), προσέρχεται για ανάληψη υπηρεσίας και πέραν της προβλεπόμενης προθεσμίας των πέντε (5) ημερών, μη εφαρμοζόμενων των αναφερόμενων στις παρ. 2 και 3 αντίστοιχων κυρώσεων.

Επισημαίνεται ότι κατά την ανάληψη της υπηρεσίας ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός οφείλει να καταθέσει, πέραν των ρητώς αναφερόμενων στην παρ. 8 του άρθρου 6 της προαναφερόμενης ρυθμιστικής Υ.Α. δικαιολογητικών, υπεύθυνη δήλωση μετά των σχετικών ιατρικών εγγράφων, από το περιεχόμενο των οποίων θα αποδεικνύεται ότι δεν προσήλθε στην σχολική μονάδα για ανάληψη υπηρεσίας εντός της προβλεπομένης, εκ του νόμου, προθεσμίας επειδή έπασχε από κορωνοϊό COVID – 19.

  • Η εγκύκλιος είναι διαθέσιμη, εδώ.

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.