Συνεχίζεται για 2η μέρα η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Συνεχίζεται σήμερα για 2η μέρα, μετά τα χθεσινά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας, η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως προαναφέρθηκε στην «πρεμιέρα» της τηλεκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση παρατηρήθηκαν προβλήματα με την σύνδεση σε σχολεία της Αθήνας, της Χαλκιδικής, του Έβρου, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Από την πλευρά του το υπ. Παιδείας τόνισε χθες ότι το κεντρικό σύστημα λειτουργεί κανονικά και ότι τα προβλήματα ήταν μεμονωμένα και επιλύθηκαν. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες συνδέθηκαν 47.000 ψηφιακές τάξεις με περίπου 700.000 μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Η Cisco γνωρίζει το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με το Webex meetings. Ευχαριστούμε τους χρήστες και τους συνεργάτες μας για την υπομονή τους, καθώς εργαζόμαστε εντατικά για τη διερεύνηση του προβλήματος και την επαναφορά της υπηρεσίας», ανέφερε χθες σε δηλώσεις της η Έλενα Πρασσάκη, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της Cisco για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. «Η εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση status.webex.com», τόνισε.

Υπενθυμίζουμε ότι οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας εντάχτηκαν στην τηλεκπαίδευση με εκπαιδευτική τηλεόραση και ψηφιακές τάξεις το απόγευμα.

Εκπαιδευτική τηλεόραση

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί στις 9 οι μαθητές παρακολουθούν το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης από τη συχνότητα της ΕΡΤ2. Πρόκειται για τηλεοπτικά μαθήματα τα οποία απευθύνονται στους μαθητές Δημοτικού και ήδη έχουν γυριστεί αρκετά επεισόδια για να καλύψουν τις πρώτες μέρες μετάδοσης.

Πρόγραμμα Πέμπτης 19/11/2020

09:00 ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

•  Διαθεματικό Α’: Γλώσσα – Μαθηματικά – (Εκπαιδευτικός: Δώρα Τσιαγκάνη) – 28’16”

•  Γλώσσα Α’-Β΄: Σύμφωνα που μπερδεύονται (Φ-Θ) (Εκπαιδευτικός: Κωνσταντίνα Πατρικάκου) – 22’32”
•  Γλώσσα Β’: Παραγωγή και σύνθεση λέξεων – (Εκπαιδευτικός: Δήμητρα Ρουσσοπούλου) – 12’53”
•  Ιστορία Γ’: Οι θεοί του Ολύμπου (Εκπαιδευτικός: Δήμητρα Καρατζογιάννη) – 17’12”
•  Αγγλικά Γ’ – Δ’: From me to you! – (Εκπαιδευτικός: Αγάπη Δενδάκη) – 13’30”
•  Γλώσσα Ε’: Εγκλίσεις των ρημάτων – (Εκπαιδευτικός: Μαρία Κουτσοκέρα) – 25’54”
•  Γερμανικά Ε’: Α-Β & Λεξιλόγιο (Εκπαιδευτικός: Κυριακή Μαντέλλου) – 24’46”
•  Γεωγραφία ΣΤ’: Φυσικές καταστροφές (Εκπαιδευτικός: Γιώτα Ασημακοπούλου) – 26’13”

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Υπενθυμίζεται ότι κάθε διδακτική ώρα της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης θα έχει διάρκεια 30′ και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.

Δωρεάν για όλα τα μέσα σύνδεσης η τηλεκπαίδευση

Χθες, από το βήμα της Βουλής, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι πλέον θα είναι με μηδενική χρέωση η σύνδεση με την τάξη τηλεκπαίδευσης μέσω σταθερού τηλεφώνου, καθώς και με τα δεδομένα κινητών τηλεφώνων -για όσους δεν έχουν σύνδεση internet στο σπίτι.

Είχε προηγηθεί αίτημα των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους Cosmote, Vodafone, Wind, Forthnet. Εν τέλει, εξασφαλίσθηκε ότι η υφιστάμενη πρόσβαση μέσω τηλεφώνου (call in) στην πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Webex θα είναι πλέον και αυτή δωρεάν.

Δήλωση Κεραμέως

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσουμε την ισότιμη, απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εξαλείφοντας τυχόν εμπόδια που μπορεί να προκύψουν, αναζητώντας βέλτιστες λύσεις για όλους. Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την εποικοδομητική συνεργασία. Ευχαριστούμε επίσης τους παρόχους τηλεφωνίας, τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές, που, με προσωπική προσφορά ή μέσω της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τους, συμβάλλουν στην αδιάλειπτη συνέχιση της μαθησιακής διαδικασίας και αποτελούν θετικό παράδειγμα. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί».

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.