Δήμος Νεάπολης – Συκεών Θεσσαλονίκης |14 μαθητές – αθλητές θετικοί στον κορωνοϊό

Επί ποδός ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στη Θεσσαλονίκη αφού οι 14 αθλητές συλλόγων διαφόρων αθλημάτων που βρέθηκαν τις τελευταίες δύο μέρες θετικοί στον κορωνοϊό, είναι μαθητές σχολείων του ομώνυμου δήμου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές που αποτελούν τα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που διασκορπίζονται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι αθλητές συλλόγων ποδοσφαίρου, ΤΑΕ KWO DO και Judo, οι οποίοι προπονούνται σε δημοτικό χώρο-Γυμναστήριο που τους παραχώρησε ο δήμος.

Συγκεκριμένα, αφορούν σε τμήματα του 2ου Γυμνασίου Νεάπολης, του 1ου ΓΕΛ Συκεών, του 1ου Γυμνασίου Συκεών και του 10ου Δημ. Σχολείου Νεάπολης, τα οποία τμήματα έχουν κλείσει άμεσα ενώ στα σχολικά συγκροτήματα έχει γίνει γενική απολύμανση σε όλους τους χώρους των σχολικών συγκροτημάτων, όπως επίσης και στο Γυμναστήριο της Νεάπολης

Ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, απηύθυνε σήμερα έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων, δίνοντας ταυτόχρονα εντολές για άμεση και ευρείας κλίμακας κινητοποίηση.

Σε πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε η άμεση επαναληπτική απολύμανση των κτιριακών συγκροτημάτων, του Γυμναστηρίου, αλλά και του κτιρίου του δημαρχείου στις Συκιές, ενώ ταυτόχρονα, διευρύνεται η διενέργεια προληπτικών τεστ διάγνωσης.

 

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

 

Μοιράσου το άρθρο:

          

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.