Δήμος Θεσσαλονίκης: Στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού Cisco ξεκίνησαν να διεξάγονται μαθήματα ρομποτικής.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Με παιδικές φωνές, χαμόγελα αλλά και δημιουργία, γέμισε σήμερα το πρωί το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco, όπου ξεκίνησαν να διεξάγονται μαθήματα ρομποτικής.

Τα παιδιά μέσα από τα μαθήματα τα οποία πραγματοποιούνται στην “καρδιά” του καλοκαιριού, θα μάθουν να επιλύουν προβλήματα του πραγματικού κόσμου, όπως εξήγησε η Αλεξία Αβραμιδου, Διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός. «Για πρώτη κατασκευή κάναμε ένα επιστημονικό όχημα το οποίο θα το στείλουμε στη σελήνη. Μέσα από αυτό θέλουμε να προσανατολίσουμε επαγγελματικά τα παιδιά για το μέλλον».

Το μάθημα για τα παιδιά 7 έως 10 ετών έχουν διάρκεια 1 ώρα και 15 λεπτά, ενώ για τα παιδιά από 11-13 διαρκούν 1,5 ώρα.

Στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco βρέθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος αφού μίλησε με τα παιδιά, στη συνέχεια τόνισε πως τα μαθήματα γίνονται σε πρωινές και μεσημεριανές βάρδιες και πως αυτά θα συνεχιστούν για όλα τα χρόνια, καθώς υπάρχει η εξαιρετική ευκαιρία να διαμορφωθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

«Συγχρόνως, θα είμαστε εδώ για να δούμε τι άλλο χρειάζεται για να γίνει ο μετασχηματισμός της πόλης σε ψηφιακή, έξυπνη, φιλική για κατοίκους και επισκέπτες» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Ζέρβας για τη δημιουργία του κέντρου στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, είναι σημαντικό αυτό το κομμάτι να γίνει μια «κυψέλη» ανάπτυξης, επισκέψεων και πραγματικά αυτός ο χώρος να γεμίζει με δημιουργία, κάτι που όπως είπε, ήταν ένα προσωπικό «στοίχημα».

«Η δράση αυτή αποτελείται από δύο εργαστήρια, ο στόχος των οποίων είναι να δώσει τη δυνατότητα σε μικρότερα και μεγαλύτερα παιδιά να ασχοληθούν με τη ρομποτική μέσα από την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών που είναι εξειδικευμένοι στον τομέα αυτής», δήλωσε η προϊσταμένη του τμήματος προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της διεύθυνσης εκπαίδευσης & αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Άντα Φωτοπουλου.

Πηγή: https://www.grtimes.gr

  • Ακολουθήστε μας στα social media:

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.