Γ. Μαγιορκίνης: Το 2ο κύμα της πανδημίας έχει μεγάλη ένταση και μας προβληματίζει

Η ένταση του 2ου κύματος της πανδημίας προβληματίζει τους επιστήμονες διεθνώς αλλά και στη χώρα μας, ανέφερε μεταξύ άλλων ο επίκουρος καθηγητής ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας κ. Γκίκας Μαγιορκίνης στην καθιερωμένη ενημέρωση των Υγειονομικών συντακτών.

«Όπως έχουμε πει, αναμέναμε στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αττική, η επιδημία να είναι αρκετά πιο δύσκολο να καμφθεί. Είναι πλέον προφανές ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και με την έλευση του χειμώνα αναμένουμε σημαντική αύξηση της μεταδοτικότητας».

«Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας και σε πολλές γειτονιές μέσω των γρήγορων τεστ. Από τα 574 που έγιναν στην πλατεία Κουμουνδούρου σήμερα, τα 23 ήταν θετικά και οι 6 ήταν Έλληνες ενώ 17 ήταν αλλοδαποί», συμπλήρωσε.

Ο καθηγητής ανακοίνωσε ότι περίπου 120 εκατ. γρήγορων τεστ πρόκειται να διατεθούν άμεσα για τη μείωση της διασποράς σε όλο τον κόσμο.

Για τη χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων, δήλωσε «ότι είναι τα όπλα μας σε αυτή την πολύ δύσκολη προσπάθεια. Βάζουμε τη μάσκα διότι δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ξέρουμε άμα είμαστε μολυσμένοι. Η συντριπτική πλειοψηφία που κόλλησε τον ιό σε άλλους δεν το γνώριζε, γιατί όταν έκανε συμπτώματα ήταν ήδη αργά».

Όλοι μας θεωρούμε ότι η πιθανότητα να κολλήσουμε είναι μέτρια έως χαμηλή. Ωστόσο ο ιός ξεκάθαρα δείχνει ότι δεν κάνει διακρίσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε ότι προσέβαλε τον Λευκό Οίκο, ενώ ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι και ο μόνος ηγέτης ο οποίος έχει προσληφθεί μέχρι σήμερα.

Όταν θα κολλήσουμε, λοιπόν, όσο μικρή και αν θεωρούμε αυτή την πιθανότητα, σε κάποιους από εμάς θα συμβεί, θα αναρωτηθούμε: κάναμε ό,τι πέρασε από το χέρι μας για να προστατεύσουμε τους γύρω μας;

Δεν χρειάζονται υπερβολές. Χρήση μάσκας και αποστάσεις όπου είναι εφικτό, υγιεινή χεριών και καλός αερισμός των κλειστών χώρων. Με 3-4 πολύ απλές συνήθειες για όσο διαρκεί η πανδημία, βοηθάμε στο να κρατηθεί η επιδημία σε χαμηλά επίπεδα.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της Pfizer είπε ότι δείχνει να είναι αποτελεσματικό και αν καταφέρει να τελειώσει την τελευταία φάση μέσα στον Οκτώβριο, το Νοέμβριο θα είναι έτοιμο προς διάθεση μέσα στο 2020 με πολλά εκατομμύρια δόσεις.

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.