Γ. Μαγιορκίνης: Οι ειδικοί θέλουν Πανελλαδικά, αριθμούς κάτω των 200 κρουσμάτων ημερησίως

Σήμερα Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 169  νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 11832, ενώ μετά το θάνατο δύο ακόμη συμπολιτών μας ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από επιπλοκές του κορωνοϊού ανέρχεται πλέον σε 290 .

Φόβους ότι το «μέτριο σενάριο» στο οποίο βρίσκεται επιδημιολογικά η χώρα μας αυτή τη στιγμή μπορεί να επιβαρυνθεί από το άνοιγμα των σχολείων, την επιστροφή όλων των αδειούχων αλλά και τη γενικότερη κατάσταση της πανδημίας, εκφράζουν οι ειδικοί.

Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στο κεντρικό ειδήσεων του ΣΚΑΙ δήλωσε ότι «είναι πολύ εύκολη η αναπαραγωγή ορφανών κρουσμάτων που δεν σχετίζονται μεταξύ τους και είναι και γενικά δύσκολη η εφαρμογή μέτρων οπότε με την επιστροφή των εκδρομέων ίσως να δούμε μια μικρή αύξηση στην Αττική».

Η επιδημιολογική κατάσταση της Αττικής, όπου είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα κρούσματα, εξακολουθεί να αποτελεί τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» αυτή τη στιγμή, παρά τη μικρή μείωση που καταγράφηκε.

Συνεχίζοντας ο καθηγητής, εξήγησε ότι η χώρα αυτή τη στιγμή έχει αποφύγει το κακό σενάριο, για πάνω από 700 κρούσματα έως το τέλος Αυγούστου και βρίσκεται στο μέτριο σενάριο, με σταδιακή αύξηση των διασωληνώσεων (42 αυτή τη στιγμή), κάτι που αποδίδεται στην έξαρση προ εβδομάδας, τονίζοντας ότι οι ειδικοί επιθυμούν Πανελλαδικά αριθμούς κάτω των 200 κρουσμάτων ημερησίως.

«Επικίνδυνη» ομάδα 50 – 60 ετών

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως «οι νέοι μας ακούσανε, δείξανε μια συγκατάβαση στα μέτρα και το θεωρώ πολύ θετικό, ωστόσο βλέπουμε ότι η αποτελεσματικότητα των μέτρων δεν πηγαίνει πολύ καλά στις ηλικίες 50 – 60 ετών και αυτό πρέπει να μας απασχολεί.
Ή είναι η μετάδοση από τους νέους που δεν νομίζω, ή ότι ο πυρήνας στην ηλικία 50-60 ετών έχει παραμείνει και πρέπει να δούμε πως θα τον αντιμετωπίσουμε».

Άνοιγμα σχολείων

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο ίδιος τόνισε ότι τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν ως ένα εκπαιδευτικό σύστημα όπου τα παιδιά θα μάθουν πως θα προστατεύονται, αλλά όχι μόνο μέσα στην τάξη αλλά και στην κοινότητα.

 

              

Γκίκας Μαγιορκίνης – Κορωνοϊός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.