Α. Λινού | Κάθε ηλικιωμένος να συγχρωτίζεται με μια μόνο οικογένεια

«Είμαστε σε κρίση και υπάρχει κίνδυνος να επιδεινωθεί και γιατί θα συμπέσει με τη γρίπη και τα απλά κρυολογήματα και δεν θα ξέρουμε τι έχουμε με κάποια συμπτώματα» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Εξέφρασε, μάλιστα, την ανησυχία της για τους επόμενους μήνες «επειδή στην Ελλάδα τείνουμε να φοβόμαστε τον καθαρό αέρα και το κρύο».

«Πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να περιορίσουμε τις επαφές χωρίς να επηρεάσουμε την ανθρωπιά μας» είπε η κυρία Λινού καθώς «ο ιός μπορεί να μεταφερθεί και από κάποιον που είναι ανυποψίαστος».

Η ίδια τόνισε ότι «είναι καλό θα είναι να αερίζουμε πολύ συχνά τους χώρους, να κρατήσουμε τα παράθυρα ανοιχτά και ας είναι ψύχρα. Ο μεγάλος κίνδυνος είναι κοινοί χώροι όπως οι χώροι εργασίας».

Η κυρία Λινού εξήγησε ότι «το φτέρνισμα δεν είναι σύνηθες σύμπτωμα κορωνοϊού και να μην το φοβόμαστε. Αυτό που μας ανησυχεί στον κορωνοϊό είναι υψηλός πυρετός, πονοκέφαλος, μεγάλη εξάντληση και πόνοι μυοσκελετικοί ».

Κατά την ίδια «η μάσκα σε όλους τους χώρους θα περιόριζε την πανδημία» ενώ «το μεγαλύτερο πρόβλημα αν δεν λυθεί είναι ο συνωστισμός είναι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Πρότεινε, τέλος, «ο ηλικιωμένος να σχετίζεται με μια οικογένεια, να υπάρχουν, δηλαδή, “κάψουλες” με μια οικογένεια και έναν ηλικιωμένο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.