Α. Γκίκα για το άνοιγμα των σχολείων: Επανέρχεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε περίπτωση που αποφασιστεί εκ περιτροπής διδασκαλία

 Η Γ.Γ του υπουργείου Παιδείας, κυρία Αναστασία Γκίκα , σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1 αποκάλυψε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων με ενίσχυση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε περίπτωση που αποφασιστεί εκ περιτροπής διδασκαλία, σε βάρδιες με τμήματα που θα λειτουργούν είτε μέρα παρά μέρα, αλλά είτε και πρωί απόγευμα.

Παράλληλα, η ίδια επεσήμανε, ότι το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να είναι έτοιμο για το βασικό σενάριο επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή  για άνοιγμα σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου  και επιστροφή εκπαιδευτικών την 1η Σεπτεμβρίου. Όπως είπε, προς το σκοπό αυτό “τοποθετούνται την επόμενη εβδομάδα οι συνάδελφοι και ακολουθούν μετά από την επόμενη εβδομάδα  οι αναπληρωτές”.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων όπως εξήγησε η ίδια  ότι όλα αυτά τα σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι, αλλά στη σύσκεψη που έγινε πριν από δύο εβδομάδες με τους επιδημιολόγους και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τα δύο επικρατέστερα ήταν το εκ περιτροπής και το να επιστρέψουν όλα τα παιδιά κανονικά στα σχολεία με πάρα πολύ αυστηρά μέτρα αποστασιοποίησης και υγιεινής, και χρήση μάσκας ενδεχομένως. Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. Επίσης, όπως είπε, δεν έχει ληφθεί απόφαση ούτε για τις προτάσεις να καθυστερήσει η έναρξη των σχολείων για εβδομάδες μετά τις 7 Σεπτεμβρίου.

Καταλήγοντας η κυρία Γκίκα τόνισε ότι “την  επόμενη εβδομάδα όμως θα ξαναμιλήσουμε και βάσει των νέων στοιχείων θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών”,  και συμπλήρωσε: “Εμείς θέλουμε να επιστρέψουν τα παιδιά στη νέα κανονικότητα με αυστηρά μέτρα αποστασιοποίησης και υγιεινής. Αν όμως επιβάλλεται να γίνει  κάτι διαφορετικό, θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες από τους ειδικούς”.

Όπως ωστόσο ξεκαθάρισε, στην περίπτωση που αποφασιστεί εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων “θα ενισχύσουμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που δούλεψε πολύ καλά με τεράστια  επιτυχία σε σύγκριση με άλλες χώρες το προηγούμενο διάστημα.  Τώρα διευρύνεται και αναβαθμίζεται αυτή η μέθοδος διδασκαλίας, ώστε αν επιλεγεί το εκ περιτροπής λειτουργία να μπορέσει να ενισχυθεί η διδασκαλία. Θα δούμε πως θα γίνει, έχουμε σενάρια στο νου, αλλά δεν έχει ακόμα αποφασιστεί κάτι”.

Ρεπορτάζ: Νίκος Μάστορας, alfavita.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

              

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.