Αυξήσεις μισθών στους εκπαιδευτικούς: Τι είπε ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ στους διευθυντές σχολείων

Αυξήσεις μισθών στους εκπαιδευτικούς: Τι είπε ο Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης στους διευθυντές σχολείων.

Για τις αυξήσεις των μισθών στους εκπαιδευτικούς ερωτήθηκε ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρος Κόπτσης κατά της διάρκεια επιμορφωτικής τηλεδιάσκεψης που είχε Παρασκευή 18/11 με Διευθυντές/ντριες, δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων Π.Ε. και Δ.Ε., Μέντορες, Ενδοσχολικούς Συντονιστές & Υπεύθυνους Εκπαιδευτικών Ομίλων.

Συγκεκριμένα Διευθυντής σχολείου ρώτησε τον Γενικό Γραμματέα  αν ο  μισθός των εκπαιδευτικών θα αυξηθεί!

Σύμφωνα με πληροφορίες του edweek ο κος Κόπτσης απάντησε ότι “δεν μπορούμε να συζητάμε αυτά τα θέματα που άπτονται στις αρμοδιότητες και άλλων Υπουργείων. Είναι ένα θέμα που μπορούμε να το συζητήσουμε κάποια άλλη στιγμή.”

Κεραμέως: Βασικός μας στόχος η αύξηση του μισθού των εκπαιδευτικών

Για το ίδιο ακριβώς θέμα ρωτήθηκε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη που παραχώρησε στο newsbomb.gr.

Η υπουργός, ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης στην Παιδεία είναι να επενδύσει στο ανθρώπινο δυναμικό.

Η Νίκη Κεραμέως επισήμανε πως βασικός στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η στήριξη των εκπαιδευτικών, όχι μόνο με την αύξηση των απολαβών τους, αλλά και με πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της στέγασής τους.

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία είναι ο εξορθολογισμός των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, με έμφαση στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία της χώρας δόθηκε, οριζοντίως, επίδομα στους εκπαιδευτικούς για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Είναι μια έμπρακτη στήριξη στο έργο του εκπαιδευτικού, ωστόσο, είναι σημαντικό να αυξηθούν οι απολαβές τους, για αυτό και θα αποτελέσει προτεραιότητά μας την επόμενη τετραετία».

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.