ΑΣΕΠ: Τέλη Νοεμβρίου η προκήρυξη του πανελλήνιου διαγωνισμού 2Γ/2022

Τέλη Νοεμβρίου θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό για το Δημόσιο (2Γ/2022) σύμφωνα με τις εκτιμήσεις υψηλόβαθμων στελεχών του ΑΣΕΠ. 

Ο διαγωνισμός που αφορά όλα τα πτυχία Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι (συμμετέχουν ακόμα και εκπαιδευτικοί) δε θα γίνει για συγκεκριμένες χιλιάδες θέσεις αλλά μέσω αυτού θα φτιαχτεί μία τεράστια ΔΕΞΑΜΕΝΗ με όσες χιλιάδες περάσουν.

Από αυτή την δεξαμενή θα διορίζονται όσοι ενδιαφέρονται να μπουν σε κάποια προκήρυξη για τα επόμενα δύο χρόνια σε όλο το δημόσιο. Αφορά χιλιάδες θέσεις για όλη την Ελλάδα και αποτελεί μοναδική ευκαιρία για διορισμό για τα επόμενα χρόνια.

Πληροφόρηση

  • Αμέσως μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης – πρόσκλησης στο Εθνικό Τυπογραφείο, θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στον κόμβο του  ΑΣΕΠ (www.asep.gr).
  • Αν και δεν θα αναγράφεται αριθμός θέσεων, με βάση εκτιμήσεις -μέσω του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού- θα απορροφηθούν ως μόνιμοι σε όλο το Δημόσιο πάνω από 6.000 πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ.
  • Στον γραπτό διαγωνισμό θα συμμετάσχουν όλοι εκπαιδευτικοί, με την ειδικότητα ΠΕ ή ΤΕ Διοικητικού, νοσηλευτές και όλα τα παραϊατρικά επαγγέλματα.
  • Η διενέργεια των γραπτών εξετάσεων τοποθετείται για τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου. Οι επιτυχόντες, με επιμέρους προκηρύξεις από τους φορείς, θα διοριστούν σε υπουργεία, εποπτευόμενους φορείς υπουργείων, δήμους, περιφέρειες και άλλους φορείς.
  • Καταργείται η συνάφεια της προϋπηρεσίας. Θα γίνεται δεκτή οποιαδήποτε επαγγελματική εμπειρία. Αυτό, στην πράξη, “ανοίγει” την προκήρυξη προς όλους τους υποψηφίους, παρέχοντάς τους ίδιες πιθανότητες επιτυχίας.
  • Μειώνεται κατά πολύ η μοριοδότηση της εμπειρίας. Το ανώτατο όριο εμπειρίας έδινε έως 588 μόρια. Τώρα θα δίνει έως 5 μόρια.
  • Ενδεχόμενα μεταπτυχιακά, εμπειρία, γνώση ξένης γλώσσας δίνουν απλώς επιπρόσθετα μόρια ως προσαύξηση στη βαθμολογία χωρίς η έλλειψή τους να αποτρέπει τη συμμετοχή.
  • Στο εξής οι μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο θα “περνούν” μόνο μέσα από γραπτές εξετάσεις. Όσοι δε λάβουν μέρος στην 2Γ/2022 θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη ευκαιρία τους το 2024!

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.