Αποσπάσεις Πρωτοβάθμιας: Σήμερα Πέμπτη αναμένεται η ανακοίνωση των οριστικών πινάκων από το Υ.ΠΑΙ.Θ

Σήμερα Πέμπτη αναμένεται από το Υ.ΠΑΙ.Θ  η ανακοίνωση των αποσπάσεων  των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. και στην Ειδική Αγωγή..

Οι πρώτες ανακοινώσεις των αιρετών του κλάδου Β. Παληγιάννη και Ν. Φασφαλή συνέκλιναν  πρωτίστως στο γεγονός της ανεπάρκειας του νομοθετικού συστήματος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία 662 εκπαιδευτικοί εντάχθηκαν στις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις. Αναλυτικά αυτές αφορούσαν 415 συζύγους ενστόλων και όχι μόνο στρατιωτικών, 142 μελών Ο.Τ.Α, 23 συζύγους μελών Δ.Ε.Π, 2 συζύγους Δικαστικών, 21 πολυτέκνων, 55 λόγων υγείας, 4 συζύγων Ιατρικού προσωπικού.

  • Από τις 2.887 αιτήσεις για τη Γενική Εκπαίδευση ικανοποιήθηκαν 2.571 ποσοστό 89,05 %,
  • Από τις 257 αιτήσεις για την Ειδική Αγωγή ικανοποιήθηκαν 229 ποσοστό 89,11 %.

Ο αιρετός συνάδελφος Ν. Φασφαλής δήλωσε ότι αρνήθηκε με την ψήφο μου να νομιμοποιήσει τα κενά που παρουσιάστηκαν στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο για δύο λόγους. Πρώτα απ’ όλα γιατί αυτά υπολογίστηκαν με βάση το νέο Νομοθέτημα που συρρικνώνει το Δημόσιο Σχολείο με την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα και στο οποίο ο κλάδος έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του, αλλά και ακόμη γιατί αυτά δεν είναι τα πραγματικά κενά αφού αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία των κενών που έδωσαν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που γνωρίζουν σίγουρα καλύτερα την πραγματικότητα και γι’ αυτό η εισήγηση δεν αποτυπώνει την πραγματική εικόνα της εκπαίδευσης. Θεωρεί  μεν τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι αποσπάσεις απομεινάρι του πελατειακού κράτους – οι επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου το επιβεβαίωσαν ειδικά φέτος περίτρανα – κάλεσε δε την πολιτική ηγεσία αφού καταγράψει τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης να προχωρήσει πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε δεύτερη φάση αποσπάσεων ώστε να ικανοποιηθούν οι υπόλοιπες αιτήσεις και όσες νέες αιτήσεις κατατεθούν.

Ο αιρετός συνάδελφος Β. Παλιγιάννης τόνισε, για άλλη μια φορά, την αδήριτη ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου των αποσπάσεων για να οδηγηθεί ο κλάδος σ’ ένα πιο δίκαιο, πιο απλό και αποδεκτό σύστημα αποσπάσεων και ταυτόχρονα να αντιμετωπισθεί η πανσπερμία νόμων, Π.Δ., υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων που αναφέρονται στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών. Τόνισε επίσης ότι όσοι συνάδελφοι έχουν οποιαδήποτε αμφισβήτηση για τις αποσπάσεις να υποβάλλουν ένσταση.

Το eDweek.Gr θα δημοσιεύσει άμεσα τα ονόματα των εκπαιδευτικών που αποσπώνται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.