Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των ολοήμερων τμημάτων των δημοτικών σχολείων

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τμήματα των ολοήμερων θα παραμείνουν κλειστά – τουλάχιστον για την πρώτη εβδομάδα της επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων – ωστόσο,  η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί και το ενδεχόμενο, να λειτουργήσουν τελικά, παραμένει ανοιχτό.

Εν τω μεταξύ σε συνέντευξη η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων, αλλά και στον τρόπο λειτουργίας αυτών με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η υφυπουργός τόνισε ότι δύο είναι τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούν μαθητές και γονείς σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων και αυτά αφορούν στην κάλυψη της ύλης και στην καθαριότητα των σχολικών δομών.
Έχει ήδη αποφασιστεί η παράταση των μαθημάτων μέχρι τις 26 Ιουνίου για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και μέχρι τις 12 Ιουνίου για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στις διευθύνσεις εκπαίδευσης έχουν ήδη σταλεί οδηγίες για τις προτεραιότητες σε κάθε διδακτική ενότητα, ενώ παράλληλα έχει ζητηθεί από τους μαθητές να κρατήσουν τα φετινά βιβλία, καθώς η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει νωρίτερα από οποιαδήποτε άλλη χρονιά, στις αρχές του Σεπτεμβρίου.
Για το ζήτημα της καθαριότητας, η κυρία Ζαχαράκη υποστήριξε πως το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει εργαλεία για να γίνουν τετράμηνες συμβάσεις για προσωπικό καθαρισμού, αλλά και για επέκταση των συμβάσεων του παρόντος προσωπικού.
Αναφορικά με τα παιδιά που ανήκουν τα ίδια ή μέλη της οικογένειάς τους σε ευπαθείς ομάδες, η κυρία Ζαχαράκη ισχυρίστηκε πως έγιναν σημαντικές προσπάθειες και εξακολουθούν να γίνονται μέσω της σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης προκειμένου οι μαθητές να συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία, προσθέτοντας ότι ο σύλλογος διδασκόντων ενισχύει τα παιδιά με την αποστολή διδακτικού υλικού και τη δυνατότητα Livestreaming μέσα από την τάξη.

 

One thought on “Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των ολοήμερων τμημάτων των δημοτικών σχολείων

  1. Πιστεύω να μην ανοίξουν τα ολοήμερα στο νηπιαγωγείο γιατί με τόσες άδειες ειδικού σκοπού … Κάποιοι εκπ/ κοι έφυγαν.. επίσης τί γίνεται όταν το ΕΒΠ 3 μήνες χωρίς τηλε επικοινωνία με το παιδί και τώρα άδεια γιατί ο παππούς από κάτω κινδυνεύει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.