Αναπληρωτές: 20 Αυγούστου ξεκινούν οι διαδικασίες προσλήψεων για το νέο σχολικό έτος

Το χρονοδιάγραμμα των φετινών προσλήψεων των αναπληρωτών στα σχολεία .

Συγκεκριμένα:

 1. Αιτήσεις περιοχών θα γίνουν μετά την οριστικοποίηση των κενών και μέχρι περίπου τις 20 με 21 Αυγούστου.
 2. Οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών σε σχολεία θα γίνουν με τη σειρά του πίνακα και όχι με κοινωνικά κριτήρια.
 3. Η ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών θα γίνει στα σχολεία απευθείας κι όχι στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Ενημέρωση από την τηλεδιάσκεψη  του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΟΕ με την ηγεσία του υπ. Παιδείας

Από τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών στη Γενική Εκπαίδευση, σύμφωνα με ενημέρωση του Θανάση Γκούμα, οργανωτικού γραμματέα της ΔΟΕ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Παράλληλα, προϋπόθεση για την πραγματοποίηση των μόνιμων διορισμών στη Γενική Εκπαίδευση είναι η κατάρτιση οριστικών πινάκων και η εγγραφή τους στον προϋπολογισμό του 2021.

Τέλος, οι οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα ληφθούν κατά το τελευταίο 10ημερο του Αυγούστου.

Αναλυτικά τα βασικά σημεία της ενημέρωσης:

 1. Καμία σαφής απάντηση για λύση δεν βλέπει το υπουργείο στο θέμα με τα παράβολα πριν την εξέταση των ενστάσεων από το ΑΣΕΠ, παρά τις πιέσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε
 2. Καμιά σαφής απάντηση δε δόθηκε για τις άδειες ανατροφής. Είναι ένα θέμα που το εξετάζει το Υπουργείο και θα βγει διευκρινιστική εγκύκλιος
 3. Οι προσλήψεις των αναπληρωτών θα γίνουν με τους προσωρινούς πίνακες στη γενική αγωγή.
 4. Οι πιστώσεις θα κυμανθούν στα ίδια. επίπεδα με πέρυσι . Θα καλυφθεί ποσοστό πάνω από 70 % των λειτουργικών κενών σε Α φάση. Θα υπάρξει μια μικρή προσαύξηση λόγω της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.
 5. Οι πρώτες προσλήψεις θα γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου γύρω στις 23 με 25 Αυγούστου (νωρίτερα δηλαδή από την 1 Σεπτεμβρίου).  Αιτήσεις, από τους αναπληρωτές, των περιοχών θα γίνουν μετά την οριστικοποίηση των κενών και μέχρι περίπου τις 20 με 21 Αυγούστου.
 6. Οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών σε σχολεία θα γίνουν με τη σειρά του πίνακα και όχι με κοινωνικά κριτήρια. Αν χρειαστεί θα βγει και διευκρινιστική εγκύκλιος
 7. Καταβάλλεται προσπάθεια η ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών θα γίνει στα σχολεία απευθείας κι όχι στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
 8. Οι 5250 διορισμοί της Γενικής Αγωγής θα γίνουν όταν βγουν οριστικοί πίνακες και ότι θα εγγραφούν στον προϋπολογισμό του 2021.
 9. Όλα τα θέματα για το άνοιγμα των σχολείων θα είναι σε θέση να συζητηθούν το τελευταίο 10ημερο του Αυγούστου ανάλογα την επιδημιολογική κατάσταση που θα υπάρχει και την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων.
 • Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

              

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.