Άρνηση μαθητών να βάλουν μάσκα. Καταλήψεις σχολείων!

Μαθητές αρνούνται να φορέσουν μάσκα και πραγματοποιούν κατάληψη στα σχολεία τους, κλειδώνοντας απ’ έξω τους καθηγητές.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το θέμα της χρήσης μάσκας έναντι του κορωνοϊού στα σχολεία, με τρία σχολεία στην Πάτρα κι άλλο ένα στα Χανιά, μάλιστα, να προχωρούν σε κατάληψη με αφορμή αυτό το θέμα.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον νομό Αχαΐας πρόκειται για το 2ο και 12ο Λύκειο Πάτρας αλλά και το Γυμνάσιο-Λύκειο Φαρών. Παράλληλα, όσον αφορά τον νομό Χανίων πρόκειται για το σχολικό συγκρότημα Βουκολιών του δήμου Πλατανιά, στο οποίο στεγάζονται το Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο της περιοχής.

Οι μαθητές έχουν κλειδώσει απ’ έξω τους καθηγητές και διαμαρτύτονται για τις μάσκες και τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, όπως αναφέρει το tempo24.

Στο σημείο μεταβαίνει ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε μια προσπάθεια να πείσει τους μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία τους.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έχουν κλείσει την είσοδο του σχολείου, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ ενώ έχουν υψώσει και πανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.