Άδεια ευπαθών ομάδων: Αποκλείονται Διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί στις δομές της ειδικής αγωγής.

Αποκλεισμός από τις άδειες ομάδων υψηλού κινδύνου των Διευθυντών σχολείων αλλά και όσων εκπαιδευτικών εργάζονται σε δομές της ειδικής αγωγής και δεν μπορούν λόγω της φύσης των καθηκόντων τους να παρέχουν τηλεργασία-τηλεκπαίδευση, αλλά απαιτείται η φυσική παρουσία τους στο σχολείο .

  • Η εγκύκλιος αποκλείει και όσους εργάζονται στα ΚΕΣΥ.

Με βάση την παραπάνω εγκύκλιο θεωρούμε πιθανό, ίσως να έχει ήδη γίνει,  τμήματα ΕΣΠΑ Διευθύνσεων Εκπαίδευσης  να στείλουν email στις σχολικές μονάδες ευθύνης τους που θα καλούν τους διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες σχολικών μονάδων να μην εγκρίνουν άδειες αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται ως παράλληλη στήριξη, ως ειδικό βοηθητικό προσωπικό και ως σχολικοί νοσηλευτές.

 

Την εγκύκλιο για τις άδειες των ευπαθών ομάδων καταγγέλλει  ο ΣΕΠΕ «Ο Σωκράτης» και ζητά την απόσυρσή της.

Αναλυτικά:

Ντροπή! Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση αποκλείει από τις άδειες για τις ευπαθείς ομάδες Διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικούς στις δομές της ειδικής αγωγής. Να αποσυρθεί η απαράδεκτη εγκύκλιος!!!

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείαςμε την υπ. Αρ. εγκύκλιο 117396/Ε3/8-9-2020 για άδειες εκπαιδευτικών για την ανάγκη αντιμετώπισης της διασποράς κορωνοϊού, αποκλείει από τις άδειες ομάδων υψηλού κινδύνου (ευπαθών ομάδων) τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και όσους εκπαιδευτικούς εργάζονται σε δομές της ειδικής αγωγής. Ως επιχείρημα για την απαράδεκτη αυτή εξαίρεση επικαλείται το γεγονός ότι «δεν δύνανται λόγω της φύσης των καθηκόντων τους να παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία» και συνεπώς «θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα τους για παροχή αυτοπρόσωπης εργασίας διασφαλιζομένων των όρων υγείας και πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού».

Είναι πρακτικά ανεφάρμοστο ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας, οι εκπαιδευτικοί της παράλληλης στήριξης, το ΕΕΠ και ΕΒΠ να μην έρχονται σε επαφή με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς και μαθητές! Τη στιγμή που τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται στα σχολεία, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά η κοινωνική αναλγησία της Κυβέρνησης, με το να μη διστάζει να θέσει σε κίνδυνο την υγεία εργαζομένων, ακόμα και όταν πρόκειται για εγκύους, προκειμένου να μην αναγκαστεί να καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν. Είναι ξεκάθαρη η πρόθεσή της να συνεχίσει τη μίζερη διαχειριστική πολιτική της για την εκπαίδευση.

  • Να μην τολμήσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να εφαρμόσουν αυτήν την κατάπτυστη εγκύκλιο! Να την αποσύρουν αμέσως!
  • Εδώ και τώρα να γίνουν προσλήψεις για όλα τα κενά, όλες τις δομές και ειδικότητες με πλήρες ωράριο και εργασιακά δικαιώματα. Να καταργηθούν οι ΑΜΩ.
  • Αύξηση των δαπανών για προσλήψεις, με βάση τις αυξημένες ανάγκες λόγω πανδημίας. Τουλάχιστον ένας επιπλέον δάσκαλος στη διάθεση κάθε Δημοτικού. Αντίστοιχη διάθεση εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών. Στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης αντίστοιχου αριθμού Νηπιαγωγών για τις ανάγκες της Προσχολικής Αγωγής.

Δε θα δεχτούμε εκπαιδευτικούς λάστιχο, αναλώσιμους και χωρίς δικαιώματα, σε σχολεία χωρίς υγιεινή και ασφάλεια. Τα μορφωτικά δικαιώματα και η υγεία μας δεν παζαρεύονται!

  • Η σχετική εγκύκλιος είναι διαθέσιμη, εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.